El fricandó de vedella, un clàssic present a Casa Jordi

A Casa Jordi ens agrada fer cuina casolana i de qualitat, per això un dels nostres plats de referència és el fricandó de vedella, un clàssic de la cuina catalana. El fricandó és un plat que ens transporta a la nostra infància i a la cuina de la mare i de l’àvia, per això ens agrada fer-lo amb molt d’amor per a que et transporti a les seves cuines. 

El fricandó, com els canelons o el rostit, és un dels plats més tradicionals de la cuina catalana i també un dels que més vénen de gust ara que arriba la tardor. A Casa Jordi hi posem molta dedicació per a que t’arribi el millor producte a la taula. Des de la nostra vedella, que ens arriba dels millors proveïdors, tallada en trossos ni molt prims ni molt gruixuts per a conservar-ne la melositat, fins als moixernons que fem servir per a acompanyar-la. 

Ens agrada el fricandó perquè és un plat que, tot i portar ingredients força senzills i molt presents a la cuina catalana, agrada a petits i grans i si està ben cuinat mai decepciona. La seva salseta, fet amb el sofregit, els bolets i la picada és perfecta per a sucar-hi pa. A més les herbes aromàtiques són tot un plaer per les nostres papil·les gustatives i els nostres narius. 

El fricandó és una recepta amb molta tradició i ja apareix documentada en un llibre de receptes de principis del segle XVIII, Avisos y instrucciones per lo principiant cuiner del pare Josep Orri. A més, no té origen camperol, sinó que segurament és un plat que prové de la ciutat, i de provinença medieval, per això el sofregit es fa amb poc tomàquet. 

En tot cas, és un plat deliciós que a Casa Jordi preparem sempre pensant en la tradició, per a que els nostres clients puguin gaudir-lo amb la millor qualitat. No deixis que t’ho expliquin i vine a tastar-lo.