skip to Main Content

5 vins catalans que has de tastar aquest Nadal

5 Vins Catalans Per Nadal

El Nadal ja és gairebé aquí, així com les celebracions, reunions i àpats familiars, a l’empresa o amb la parella. Un element que mai pot faltar en aquests esdeveniments és el vi, fonamental durant els àpats i també és una gran idea per a fer un regal o per portar un detall. Per això s’ha elaborat una llista dels 5 vins catalans que has de tastar aquest Nadal.

De la mà de la civilització grega i romana va arribar a Catalunya el conreu de la vinya, donant lloc a la posterior producció de vi. Després de segles, les vinyes ja formen part de la cultura, els paisatges i la història de Catalunya.

Els vins catalans són ben variats depenent de la geografia, la varietat del raïm i el clima donant lloc a dotze Denominacions d’Origen (D.O.) diferents que tenen en comú la bona qualitat dels seus productes, marcada per la dedicació dels productors.

Els següents vins formen part de la selecció de vins del Restaurant Casa Jordi i són tots catalans. ¿Els vols conèixer?

 Vins catalans que són una aposta segura:

  1. Raimat Abadia

És el vi més representatiu de la història de Raimat i s’hi pot trobar l’essència de la marca, que és la més antiga de la D.O. Costeres de Segre. És un vi negre elaborat amb Cabernet Sauvignon i Tempranillo procedent de les seves vinyes, treballades de manera sostenible i optimitzant la bona qualitat del raïm. És un bon aliat de plats amb formatges crus, verdures, carns, llegums i tota mena de pasta.

  1. Mont Marçal jove Penedès

És un vi blanc de la D.O Penedès de la bodega Cavas Mont Marçal. Presenta una combinació de Chardonnay, Sauvignon Blanc i Xarel·lo. Té un gust afruitat, suau i refrescant. És ideal per acompanyar aperitius, plats lleugers de marisc i peix, pastes, arrossos i formatges forts.

  1. Viña Sol

És un vi blanc de la D.O. Penedès produït per la bodega Torres. El seu sabor és fresc i la seva elaboració és 100% parellada. Pots prendre’l amb arrossos de peix, formatges suaus, pasta, apetitiu, graellada de verdures, carns blanques i ous.

  1. Torres de Casta Penedès

És un vi rosat amb D.O. Penedès elaborat per la bodega Miguel Torres des de fa més de 40 anys. És una combinació de Garnatxa i Carinyena ideal per a embotits, cuina mediterrània i sobretot plats que incorporin tomàquet com ara tapes, arrossos, verdures, pasta, sopes, aperitius…

  1. Torelló Brut Nature Gran Reserva

Torelló Gran Reserva Brut Nature és un vi espumós produït per la bodega Torelló a Gelida, Barcelona amb D.O. Corpinnat. Està elaborat amb Macabeu, Xarel·lo i Parellada, de vinyes pròpies a la finca Can Martí, origen medieval. Tot el procés de producció és manual i ecològic. Combina perfectament amb qualsevol plat.

Ja tenim el vi, ara falta acompanyar-lo  amb un bon àpat tradicional i de qualitat a Casa Jordi. T’apuntes?

Back To Top

NOM

TELÈFON

E-MAIL

DATA

HORA

PERSONES

OBSERVACIONS










*Cal omplir tots els camps
He llegit i accepto les condicions legals