skip to Main Content

Coneix la gastronomia catalana

Catalunya és famosa per un munt de coses, entre les quals destaca la seva història, la cultura, les seves tradicions… però també és molt coneguda pels plats típics que s’hi cuinen. La gastronomia catalana és reconeguda arreu del món i, és més, hi ha molts cuiners catalans repartits per altres països, donant la possibilitat de degustar a altres persones autèntiques delícies típiques de la nostra terra. Carme Ruscalleda n’és un exemple, amb el seu restaurant “Sant Pau a Tòquio”.

Avui, en el nostre diari d’Apunts Gastronòmics, us volem parlar precisament de plats típics de la nostra gastronomia catalana. Ens ve molt de gust, mai millor dit, explicar-vos quins són, així que, ja teniu forquilla i ganivet? Doncs som-hi!

Els plats més típics de la gastronomia catalana

A continuació trobaràs els 4 plats més típics de la cuina catalana que, com no podia ser de cap altra manera, a Casa Jordi elaborem. Ja saps que som una masia típica catalana i, per tant, la nostra carta està elaborada amb productes de proximitat, i amb una varietat de plats de la nostra terra. Coneix més de nosaltres aquí.

El pa amb tomàquet, sembla que no, però qualsevol àpat a taula acompanyat d’un bon pa sucat amb tomàquet i un raig d’oli d’oliva és un autèntic luxe. A Casa Jordi preparem “pa de coca cruixent amb tomàquet i oli de “Les Garrigues””, no deixis de provar-lo.

Escalivada, és un plat elaborat amb pebrots vermells, albergínia i ceba. Es cuina com a guarnició, sobretot per la carn a la brasa. A Casa Jordi el trobaràs com “escalivada amb pernil de gla 100% ibèric”, el punt del pernil magnifica tots els sabors.

La botifarra amb mongetes, qui no ha sentit a parlar d’aquest plat? Doncs clar, és un altre clàssic de la nostra gastronomia catalana i, per descomptat, a Casa Jordi també el tenim, està a la nostra carta com “botifarra del perol, negra i de pagès a la brasa amb mongetes del ganxet”. El que fem és unir la millor varietat de botifarra amb la millor varietat de mongetes, resultat, èxit assegurat. El vols provar, oi?

El Fricandó, i és que en aquesta llista no podia faltar aquest plat tan típic de la gastronomia catalana. S’elabora amb filets de carn de vedella i bolets de la zona. I a Casa Jordi també el tenim, se’n diu “fricandó de vedella amb moixernons”, perquè el que fem és cuinar-lo amb aquests bolets de sabor únic.

De plats típics a la cuina catalana n’hi ha molts, i a Casa Jordi tenim una carta molt completa. Consulta aquí tot el que pots degustar a la nostra masia.

Vine a Casa Jordi

Ara que ja coneixes una mica més tot el que ofereix la gastronomia catalana, arriba el moment de reservar hora per venir a dinar o sopar a Casa Jordi. Estem ubicats al cor de Barcelona, i estem oberts des de l’any 1968, treballant des de llavors perquè gaudeixis d’una proposta de gastronomia catalana autèntica. Reserva taula avui mateix al 93 200 11 18, t’esperem!

Back To Top