skip to Main Content

Descobreix els 5 millors plats de la gastronomia catalana

DSC06518

La gastronomia de Catalunya és reconeguda per la seva varietat i qualitat. Forma part de la dieta mediterrània i inclou una gran diversitat de productes del mar, la muntanya i l’hort. Moltes de les seves receptes ja són conegudes en diferents llocs del món. Vols saber quins són les nostres favorites? Descobreix els 5 millors plats de la gastronomia catalana.

Caragols a la llauna

Els caragols a la ‘llauna’ són una especialitat culinària de Lleida. Aquesta recepta s’elabora amb caragols de terra cuits en una espècie de llauna gran (d’aquí el seu nom) a la brasa o al forn. El plat es completa amb de allioli i/o vinagreta.

Trinxat” de la Cerdanya amb “rosta”

El trinxat de la Cerdanya és un plat típic de la Cerdanya, l’Alt Urgell i Andorra fet a base de patata i col bullida. Es tracta d’un plat pagès, que antany es consumia a l’hivern per a aprofitar els pocs aliments que, com la col, aconseguien resistir les baixes temperatures.

Espinacs a la catalana

Una de les receptes més representatives de la gastronomia catalana són els espinacs a la catalana. Es tracta d’un plat senzill que s’elabora saltejant els espinacs a la paella amb una mica d’oli d’oliva, panses i pinyons. La nostra recomanació és acompanyar aquest plat d’un bon vi negre!

Esqueixada de bacallà

Si hi ha una recepta que no falla és l’esqueixada de bacallà. Consisteix en una amanida freda d’hortalisses amb bacallà sec dessalat i esmollat, ideal per als mesos més calorosos!

Crema catalana

No podia faltar en aquest rànquing el postre per excel·lència de la gastronomia catalana: la crema catalana. Aquest dolç es fa a base de llet, ous i sucre. S’acostuma a cobrir amb una capa de sucre cremat que li aporta un tacte cruixent i un sabor deliciós.

Vols tastar els plats més exquisits de la gastronomia catalana? Vine a Casa Jordi i gaudeix dels sabors tradicionals de la nostra cuina.

Back To Top

Per fer una reserva, truca al 93 200 11 18